KPSWerken aan ons Pensioen: info over evenwichtige transitie

Werken aan ons Pensioen: info over evenwichtige transitie

06-07-2022

De transitie naar het vernieuwde pensioenstelsel is een flinke onderneming. Werken aan ons Pensioen biedt hulp. Het informatieplatfom biedt sinds deze week ook informatie aan over onder meer invaren, premie, indexatie en compensatie.

Met de transitie naar het vernieuwde pensioenstelsel wordt de overstap naar een premieregeling met een leeftijdsonafhankelijke premie bedoeld, inclusief alle afspraken over invaren, indexatie en compensatie.

Ruimte voor indexatie

In de transitieperiode kunnen pensioenfondsen gebruikmaken van speciale rekenregels (een aangepast financieel toetsingskader) als zij willen invaren. Ook kunnen zij door een nieuwe Algemene Maatregel van Bestuur (AmvB) sneller indexeren, bij een beleidsdekkingsgraad vanaf 105%.

Evenwichtige overstap

De transitie naar het vernieuwde pensioenstelsel moet op een evenwichtige manier plaatsvinden, voor alle leeftijdsgroepen. Om daarbij te helpen, zijn de relevante teksten uit de wetsvoorstellen overzichtelijk samengebracht, ondersteund met afbeeldingen en infographics. Zo kunnen de sociale partners, samen met de pensioenfondsen, gerichte keuzes maken voor hun transitie.

Deze informatie is bedoeld voor werknemers- en werkgevers(organisaties) die hun regeling hebben ondergebracht bij een pensioenfonds, én voor de pensioenfondsen zelf.

Bron: werken aan ons pensioen