KPSWat is KPS

Wat is KPS

In 1991 is KPS ontstaan uit een behoefte om alle deskundigheden binnen de pensioensector bij elkaar te brengen. Dit leidde tot een kring van leden die in dit unieke samenwerkingsverband hun kennis delen en verrijken in open discussies over ‘inkomen voor later’.

Kennisdelen en netwerken

Tegelijkertijd kunnen leden bouwen aan hun netwerk. Wanneer kennis wordt gedeeld, ervaren leden elkaars deskundigheid.  En als deze deskundigheid op individueel niveau duidelijk is, is de kans groot dat KPS-leden elkaar weten te vinden wanneer een bepaald vraagstuk in hun dagelijkse praktijk zich voordoet.

Verbindende rol in sector

Inmiddels heeft KPS ook een verbindende rol tussen de diverse spelers in de sector. KPS onderhoudt contacten met vrijwel alle partijen in het pensioenveld, uiteenlopend van politiek en toezichthouder tot belangenorganisaties en vakgroepen. Steeds vaker wordt KPS gevraagd om mee te denken over specifieke pensioenvraagstukken of -ontwikkelingen. Bijvoorbeeld via consultatie bij nieuwe wetgeving en participatie in hoorzittingen in de Tweede Kamer. De input bestaat dan steevast uit wetenschappelijk en praktisch onderbouwde analyses en feiten, grondig voorbereid door diverse werkgroepen.

Meer weten over de opzet van KPS, de doelstellingen en de organisatie?

Kijk dan in deze documenten:

Of volg ons op LinkedIn