KPSMaak kennis met Ward Heiligers

Woonplaats Oegstgeest
Bedrijf Cardano ACTIAM
Functie Senior Relationshipmanager
Tak van pensioensector Duurzaam vermogensbeheer
KPS-deelnemer sinds Maart 2022

De roots van Ward liggen in Limburg, maar hij woont inmiddels in het westen van het land met vrouw en 2 opgroeiende kinderen. Na zijn studie in Leiden heeft hij bewust gekozen voor de financiële sector. Recent heeft hij de Leergang Pensioenbestuurder B afgerond.

Ik geloof dat de financiële sector actief dient mee te werken aan de transitie richting een duurzame wereld.

Als relatiebeheerder adviseert Ward institutionele beleggers, verzekeraars en pensioenfondsen over diverse onderwerpen rondom duurzame beleggingen en real world impact investeringen met als kernvraag: “Hoe houden we het leefbaar voor de mensheid en de generaties na ons”.  Ward wil graag het verschil maken op het gebied van beleggingen, duurzaamheid en governance en vind het leuk om te schakelen tussen strategisch en hands-ons.

Aan de hand van de volgende vragen krijgen we wat meer te weten van Ward

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit mensen, verhalen en sporten in de buitenlucht met name hardlopen, tennis en golf. Naast sport kan ik mij ook uitstekend vermaken met film, theater en culinaire avonden met vrienden. En wat film betreft ben ik vooral geïnteresseerd in historische verhalen. Ik verheug me daarom al weer op het nieuwe seizoen van The Crown.

Wat is het beste advies dat jij ooit gegeven hebt?

Ha ha, gegeven weet ik niet, dat is aan anderen om te beoordelen, maar het beste advies dat ik heb ontvangen is dat je nooit te oud bent om te leren.

Wat bracht je naar KPS?

KPS is een onafhankelijke vereniging die absoluut een autoriteit is op gebied van pensioenen. De laagdrempeligheid van KPS is een groot goed.  Zo ben ik als nieuw lid mooi ontvangen in de welkomstsessie. Heel duidelijk allemaal. Ik draag vanuit mijn kennis en ervaring graag bij aan dit kennisplatform en ga graag met andere leden het gesprek aan over duurzame beleggingen in brede zin.

Wat vond je tot nu toe van de bijeenkomsten?

Het zijn er een paar geweest, en de bijeenkomsten die ik heb meegemaakt waren open en inhoudsgericht. Het is bijzonder om een groot pensioennetwerk te zien met veel kennis en ervaring bijeen, en met –  ook niet onbelangrijk  – aardige en leergierige mensen.