KPSMaak kennis met Serge Mans

Woonplaats:   Zoetermeer
Bedrijf:  a.s.r.
Functie:  Cliënt Director
Tak van pensioensector:  Insurance
KPS-deelnemer sinds:  Januari 2024

Serge is 46 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen van 16,14 en 12 jaar. Serge haalt zijn inspiratie uit de natuur, vakanties, de bergen en de zee. Hij laadt zich daar volledig op.

Serge is momenteel werkzaam als cliënt directeur bij a.s.r. pensioenen. Zijn focus ligt op klanten en adviseurs die vraagstukken hebben rondom pensioen. Van PPI tot DC, opbouw naar uitkering, beleggingen, buy-outs, alles rondom het thema geld en zekerheden voor later. Zijn vrije tijd besteedt hij aan o.a. zijn hobby’s, en verschillende sporten, zoals tennis, suppen, hardlopen, mtb en skiën. Daarnaast doet hij aan vrijwilligerswerk en haalt hij zijn zen-momenten uit een uurtje tuinieren.

Serge is commercieel verantwoordelijk voor de groot zakelijke commercie van a.s.r. pensioenen. Daarbij heeft hij als bijzondere aandachtsgebieden de buy outs en alle corporate klanten. Hij zorgt ervoor dat klanten passende oplossingen vinden binnen a.s.r. pensioenen en dat zij partnership relaties ontwikkelen.

Aan de hand van de volgende vragen krijgen we wat meer te weten van Serge.

Waar ligt volgens jou je toegevoegde waarde?

Ik heb een unieke combinatie van expertise in asset management, bankieren en verzekeren. Daarnaast ben ik commercieel gedreven, een optimist die kansen zoekt. En vaardig in omgang met complexe klantrelaties.

Over welk onderwerp kunnen KPS-leden jou om advies vragen?

Beleggingen, in het bijzonder life cycle beleggingen. Strategische relaties en creatieve oplossingen voor klanten.

Wat vind je van het nieuwe pensioenstelsel (Wtp)?

Ik vind het een mooie stap naar een beter pensioenstelsel. Kennis van vermogen opbouwen en eigen risico’s daarvan begrijpen komt onze samenleving ten goede. De Wtp is daarin een begin en geen eindstation.

Wat is het beste advies dat jij ooit gegeven hebt?

Blijf jezelf in de spiegel aankijken, wat je ook doet zorg dat je dat met trots en overgave doet. En dat je niet wegkijkt als iets niet helemaal lekker loopt.

Mijn levensmotto is “A winner never quits!”

Een quote die ik ooit tegenkwam tijdens een business trip in de USA. Op een van onze kantoren kwam ik deze quote tegen bij een collega die mij inspiratie gaf altijd op zoek te blijven naar kansen. Ze komen dan vanzelf.

Waarom ben je lid geworden van KPS?

Ik vind het leuk te leren van anderen, meer mensen te leren kennen in ons vakgebied en kennis te delen. De Lagerhuis setting bij a.s.r. vond ik een leuk en nuttig evenement. Helaas was ik nog niet in de gelegenheid veel events bij te wonen. Ik zou graag de leden beter willen leren kennen.

Nodig me gerust eens uit voor een bak koffie!