KPSMaak kennis met Rob Snelders

 

Woonplaats:   Vianen
Bedrijf:  Visma Idella
Functie:  Sr. Business Consultant
Tak van pensioensector:  Pensioenadministratie
KPS-deelnemer sinds:  Augustus 2020

“Ik heb veel mooie dingen mogen doen in de afgelopen 30 jaar”, aldus Rob Snelders over zijn loopbaan. Hij maakt deel uit van de groep van Business Consultants van Visma Idella en heeft een achtergrond in Informatica, Organisatie en Communicatie. Zijn gehele carrière is hij al werkzaam in het Leven- en Pensioenbedrijf waarin hij allerhande rollen heeft vervuld. In zijn huidige functie staat Rob Visma Idella en haar klanten bij op het scheidsvlak van business proces, organisatie, impact en toepassing van ICT.

Waar ligt volgens jou je toegevoegde waarde?

Mijn meerwaarde voor de klanten en hopelijk ook voor KPS is dat ik heb geleerd om vraagstukken vanuit alle stakeholders te beoordelen. Ik schep er genoegen in om álle stakeholders te dienen; niet alleen degenen die direct de rekening betalen. Dat maakt de puzzel enorm veel complexer, maar ook enorm veel completer.

Niets is zo leuk als een pittige breinbreker. Want als het makkelijk is: who cares? Ik denk dat de complexiteit – maar vooral ook de rol, waarde en lol – van besturen en managen, is dat je álle puzzelstukjes moet willen kennen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt uit de ingewikkelde, harige, schier onoplosbare en taaie vraagstukken, die om een oplossing schreeuwen. Dat soort vraagstukken oefenen op mij een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit om juiste deze te voorzien van een creatieve, vaak wat dwarse maar opvallende en elegante oplossing.

Wat is jouw favoriete hobby en wat vind je er zo leuk aan?

Ik ben niet zo goed in kiezen. Maar dat ligt momenteel in fotografie en fietsen. En die hebben voor mij meer gemeen dan je misschien zo zou denken: ze hebben mij beide geleerd opnieuw naar de schoonheid van ons eigen kikkerlandje te kijken. En ze doen mij beseffen dat wij zo rijk zijn om in dit deel van de wereld geboren te zijn.

Leestip: Build to Last – Collins & Porras
Zij hebben onderzoek gedaan naar organisatie-eigenschappen die de langdurige onbetwistbare nummer 1 onderscheidt van de nummer 2, toch ook erg succesvol, maar  minder. 

Waarom ben je lid geworden van KPS?

Ik heb ooit netwerkorganisatie NeoMorphose opgericht. Ik geloof erg in netwerken, in kennis vermenigvuldigen. Deel een appel en je hebt allebei een helft. Deel een idee en je hebt er allebei twee. En delen begint met uitdelen en organiseren, zo heb ik geleerd.

Wat vond je tot nu toe, de leukste en/of nuttigste bijeenkomst van KPS?

Ik mocht spreker zijn op het Nazomercongres over Migratie en Communicatie in relatie tot het nieuwe pensioenstelsel. Dat vond ik mooi en ook weer een beetje spannend. En te midden van twee coronagolven , mocht ik real live mensen ontmoeten. Hoe leuk is dat?

Rob’s prangende vraag:
Gaat het ons samen lukken van de migratie naar het nieuwe stelsel niet alleen een IT- of actuarieel technisch feestje te maken, of weten we dit moment te kantelen naar waar het écht omgaat? Namelijk de vraag: op welke wijze weten we het verloren gegane vertrouwen terug te winnen én vast te houden?

Andere leden van KPS kunnen contact met Rob opnemen over alle onderwerpen die hierboven zijn aangestipt: “hoe leuk is dat? Ik kijk er naar uit!”

 

Maak ook kennis met andere (nieuwe) leden van KPS