KPSMaak kennis met Mohit Mistry

Woonplaats Gouda
Bedrijf:  Ferm in Pensioenen
Functie:  Business consultant
Tak van pensioensector:  Implementatie/ontwikkeling pensioenadministratiesystemen
KPS-deelnemer sinds:  januari 2023

In zijn functie bij Ferm in Pensioenen analyseert Mohit de huidige werkwijze rondom de uitvoering van de bedrijfsprocessen én het toekomstbestendig maken van deze processen om geïmplementeerd te worden in het nieuw af te nemen pensioenplatform.

Momenteel werkt hij als business consultant bij het pensioenfonds Rail & OV. Daar is hij actief betrokken bij de implementatie van het pensioenplatform dat afgenomen gaat worden van Visma Idella. Hierin moet het huidige systeem overgezet worden, maar ook  rekening worden gehouden met de Wtp. Dat zorgt voor een mooie uitdagende rol.

In zijn vorige rol bij InAdmin Riskco heeft Mohit veel ervaring opgedaan als leverancier bij het modelleren van de bedrijfsprocessen. Deze kennis kan hij nu goed gebruiken om als brug te functioneren tussen het pensioenfonds en de leverancier. Vanuit Ferm in Pensioenen wordt kennis goed gedeeld, dus vragen over pensioenen kunnen altijd gesteld worden en door goede ervaringsdeskundigen beantwoord.

Ook KPS-leden kunnen bij hem terecht voor advies over het automatiseren en modelleren van pensioenprocessen.

Wat vind je van het nieuwe pensioenstelsel (Wtp)?

Ik vind het een goede vooruitgang, het huidige stelsel lijkt niet langer houdbaar te zijn. Is dit de laatste zet vanuit de politiek wat betreft pensioenen? Zeker niet! Dat is precies wat de pensioenwereld zo aantrekkelijk maakt om in te werken, er zijn constant veranderingen en verbeteringen door te voeren.

Daarbij ben ik wel benieuwd welke uitdagingen leden van KPS zien voor en tijdens de implementatie van de Wtp.

Wat inspireert jou op het persoonlijke vlak?

Dat is zeker mijn familie. Ik kom van een familie die altijd heel hard heeft gewerkt, maar ook veel tijd met elkaar heeft besteed. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak kan ik altijd bij ze terecht. En verder houd ik in mijn vrije tijd erg van hockey. Ik speel zelf graag en in het weekend probeer ik ook altijd wel een wedstrijd mee te pakken.

Wat is het beste advies dat jij ooit ontvangen hebt?

Als je ooit tegen een probleem aanloopt, kom dan altijd met een oplossing. Het maakt niet uit dat het niet direct de optimale oplossing is, er kan altijd op worden voortgeborduurd. Zo ben je in plaats van de persoon die een probleem aankaart, degene die met oplossingen komt.

Waarom ben je toegetreden tot het kennisplatform van KPS?

Ik wilde mijn kennis van pensioenen uitbreiden en de pensioenwereld vanuit verschillende oogpunten bekijken. Gaby de Léon (bestuurslid) wees mij op deze organisatie en daarna dacht ik: Waar beter dan bij KPS?

Mijn allereerste kennissessie was een seminar waarbij Agnes Joseph een hele goede uitleg gaf over de Wtp en hoe de wereld er daarna uit kan gaan zien.

Ik ben onlangs begonnen bij de werkgroep Innovatie waar ook veel goede kennishouders tussen zitten.