KPSMaak kennis met Marion Vloedgraven

 

Woonplaats:   Borne
Bedrijf:  BexerHamstra
Functie:  Consultant
Tak van pensioensector:  All round Pensioenspecialist
KPS-deelnemer sinds:  Oktober 2020

 

Marion Vloedgraven woont samen met haar man en hun drie zoons (van 7, 5 en 3 jaar oud) in Borne, Twente. Na haar studie Technische Bedrijfskunde is ze bij toeval in 2006 het pensioenvak ingerold en dat bleek perfect bij haar te passen. Later heeft ze ook de studie tot Actuaris afgerond. Met veel plezier werkt ze nu bij BexerHamstra, een jong en snelgroeiend adviesbureau op het gebied van organisatie-inrichting, beloning en pensioen.

 

Wat doe je in je huidige functie?

In mijn huidige functie adviseer ik middelgrote en grote ondernemingen bij (het liefst) complexe pensioenveranderingen. Hierbij begeleid ik de werkgever in het hele proces van strategievorming, analyses en berekeningen, afstemming met de OR en/of vakbonden tot aan de communicatie naar de medewerkers.

Waar ligt volgens jou jouw toegevoegde waarde?

Ik voel me altijd erg betrokken bij de klanten en projecten: ik duik samen met de klant in de inhoud en probeer ze in staat te stellen zelf een goede keuze te maken voor een pensioenregeling en uitvoerder die bij hen past.

 

“Op dit moment vind ik – zoals waarschijnlijk
de meeste leden – alle discussies over
het Pensioenakkoord interessant!”

 

Wat is het beste advies dat jij ooit gegeven hebt?

Bij een klant met nog een eigen pensioenfonds en veel verschillende pensioenregelingen waaronder een eindloon zijn we samen met de OR in stapjes tot een geharmoniseerde pensioenregeling bij een andere uitvoerder gekomen. Dit was een leuk project met een combinatie van erg complexe inhoud, veel verschillende belangen, leuke mensen om mee samen te werken en uiteindelijk een mooi eindresultaat.

Wat is jouw favoriete hobby en wat vind je er zo leuk aan?

Door de drie kleine kinderen heb ik niet heel veel tijd voor hobby’s, maar van tennis word ik erg blij! Een fanatiek wedstrijdje enkelen heeft dan mijn voorkeur. Ook vind ik het leuk om in de tuin bezig te zijn en natuurlijk op vakantie gaan. Ik trek dan graag de bergen in.

Waarom ben je lid geworden van KPS?

Ik had een keer een webinar gevolgd als introducé en dat bleek heel interessant te zijn. Het is boeiend om met een hele club bezig te zijn met pensioen maar dan wel allemaal vanuit een andere invalshoek; daar leer je veel van. Helaas heb ik alleen nog maar online bijeenkomsten kunnen volgen. Maar toch waren ze interessant, zeker als er ook een discussie in de chat tot stand komt.

 

Maak ook kennis met andere (nieuwe) leden van KPS