KPSMaak kennis met Jan Siepelinga


Woonplaats: Zoetermeer
Bedrijf: Lifetri
Functie: Medewerker Business Development
Tak van pensioensector: Verzekeringsmaatschappij
KPS-deelnemer sinds: 1 januari 2022
(en eerder van december 2004 t/m 2020)

Jan is vader van 2 volwassen dochters en opa van één kleinzoon, waar hij enorm van geniet. Hij is als actuaris op enig moment in een commerciële rol gegroeid die hem goed bleek te passen. Naast het werk is Jan actief binnen een kerk in Zoetermeer en met vrijwilligerswerk. Op sportief vlak leeft hij zich uit met spinning en hardlopen.

Jan is in dienst bij Lifetri en werkt samen met zijn collega’s aan maatwerkoplossingen voor pensioenfondsen, verzekeraars en werkgevers die zoeken naar zekerheid voor hun deelnemers/werknemers. Lifetri biedt hen een gegarandeerde pensioenuitkering, met een ongemaximeerde inflatie-indexatie als er voldoende middelen zijn. Jan vindt zijn drive in de begeleiding van trajecten zowel op inhoud als op de relatie. Door een groot netwerk in de pensioenwereld heeft hij veel ingangen bij besturen en consultants.

We hebben Jan ook enkele persoonlijke vragen voorgelegd om een inkijkje te krijgen achter de mens die in het dagelijks leven professioneel bezig is met pensioenvraagstukken.

 

Wat is het beste advies dat jij ooit gegeven hebt?

Ik heb het advies zelf ooit gekregen van een manager en gebruik het in sommige situaties ook naar anderen: “Bij twijfel niet inhalen”. Het leven is op veel fronten onzeker en dus nemen we allemaal besluiten die we niet volledig kunnen overzien, maar als het knagende onderbuikgevoel niet minder wordt, zie er dan vanaf.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Die haal ik voor het leven in algemene zin uit mijn christelijke levensovertuiging.  En in het werk uit het aanbieden van de  best passende zekere oplossing voor de deelnemers: “je weet wat je gaat krijgen”.

Wat is jouw favoriete hobby en wat vind je er zo leuk aan?

Bezoeken van concerten, van modern tot klassiek. Het is enerzijds de bewondering voor de muzikanten (zelf heb ik pianoles en merk ik hoe ontzettend moeilijk muziek maken is) die er ook vaak nog op hogere leeftijd plezier aan beleven en daarnaast het gecreëerde rust- en genietmoment in het toch vaak druk bezette leven.

Welk boek of welke film kun je aanbevelen en waarom?

Momenteel is er de nodige aandacht voor de watersnood ramp in 1953. In het watersnoodmuseum in Ouwerkerk dat ik enkele jaren geleden bezocht heb ik het boek Springtij van Femke Roobol gekocht. Wat mij betreft in dat licht een aanrader.

Tot slot, Waarom ben je lid geworden van KPS?

Ik ben lang lid geweest van KPS toen ik bij mijn vorige werkgever werkte. Dat stopte in de zomer van 2020 en in mijn daarop volgende sabbatical was het voor mij geen uitgemaakte zaak dat ik werkzaam zou blijven in de pensioensector. Daarom heb ik toen mijn lidmaatschap opgezegd. Uiteindelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon en heb ik mij verbonden aan Lifetri. Toen kwam KPS ook weer nadrukkelijk in beeld. Het was fijn om elkaar weer te ontmoeten op het Najaarscongres in Zeist

Over welke (zakelijke) thema’s zou jij je kennis willen delen?

Over de oplossingen die verzekeraars kunnen bieden.

In de komende jaren gaat er veel gebeuren in de pensioensector en zal de roep om garanties naar verwachting sterk toenemen.

Ik ben graag beschikbaar om meer over de mogelijkheden te vertellen.