KPSMaak kennis met Harold Pijfers-Bensing

Woonplaats Tilburg
Bedrijf:  Montae & Partners
Functie:  Pensioenconsultant en Financieel Planner
Tak van pensioensector:  Advieskantoor
KPS-deelnemer sinds:  2021

Harold Pijfers-Bensing is geboren in het oosten van het land. Na zijn studie is hij in Tilburg in de verzekeringsbranche terechtgekomen. Na omzwervingen door het halve land (Amstelveen, Alkmaar en Breda) is hij sinds 2000 terug in het Brabantse land. Ook professioneel heeft hij verschillende stappen gezet: van individueel pensioen naar Employment Benefits, collectief pensioen en tenslotte naar inkomen en financiële planning. En dat bij zowel verzekeraars als advieskantoren en zowel  in loondienst als zelfstandige. Daarmee wordt wel duidelijk dat hij van afwisseling houdt.      

In zijn huidige functie bij Montae richt Harold zich meer op het individu en spreekt dagelijks met zowel ondernemers en werknemers over hun pensioenvoorzieningen. “Wat heb je, wat wil en wat moet je daarvoor nog doen?” Daarbij ligt zijn toegevoegde waarde met name in het persoonlijk en inzichtelijk maken van de (on)mogelijkheden van de wensen. Onderaan de streep gaat het toch vooral om “wat heb je maandelijks te besteden.”

Wat is het beste advies dat jij ooit gegeven hebt?

In meerdere situaties van toepassing:

Je houdt het alleen maar vol als je het leuk vindt om te doen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit het feit dat klanten na afloop van een traject aangeven de gewenste uitkomst te herkennen en het traject ook als  plezierig en waardevol hebben ervaren.

Favoriete hobby en aan te bevelen boek

Ik probeer elke week 2 x een rit op mijn MTB te maken. Ik geniet dan volop van de omgeving en maak tegelijktijdig mijn hoofd leeg.  Tijdens de zomervakantie heb ik “de 6:20 man” van David Baldacci gelezen. Die kan ik je aanraden: een boek waarbij je blijft lezen.

Waarom ben je lid geworden van KPS?

Als adviseur wil ik ook graag de vakkennis buiten Montae halen en brengen. Dit omdat het waardevol is om met anderen over onderwerpen te praten en zo nieuwe inzichten te krijgen. Het jubileumcongres heb ik door corona moeten missen. De introductiebijeenkomst is tot nu toe de enige bijeenkomst die ik fysiek heb meegemaakt.

Bijzonder dat er zoveel aandacht wordt besteed om nieuwe leden zich thuis te laten voelen.

Heb je nog vragen aan de leden?

Zit je in een werkgroep waar je nog versterking bij kunt gebruiken? En denk je dat ik met mijn achtergrond daarin toegevoegde waarde kan leveren?? Laat maar even weten! Mijn interesse en ervaring ligt met name op het vlak van keuzebegeleiding van werknemers rondom pensioen. Maar op andere terreinen denk ik ook graag mee.