KPSMaak kennis met Gisella van Vollenhove

 

Woonplaats:   Amsterdam
Bedrijf:  Eikelenboom Beheer BV
Functie:  Directeur/eigenaar
Tak van pensioensector:  Bestuurlijk Pensioenfonds
KPS-deelnemer sinds: Augustus 2020


Gisella van Vollenhoven is een analytische, nieuwsgierige en leergierige non-executive in de financiële sector. Ze werkt hier al meer dan 25 jaar, vanuit zowel de verzekerings- als de bancaire kant en is van huis uit (pensioen)actuaris. Ze woont in Amsterdam met haar man en twee (puber)kinderen.

Wat doe je in je huidige functie?

Ik ben zelfstandige en werk in veel verschillende rollen. Onder andere als lid RvT van het Pensioenfonds Vervoer, maar ook als lid van de Raad van commissarissen van asr, Bunq, MUFG Bank Europe en het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. En ik ben plaatsvervangend Raad bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam en lid van de Strategische Audit commissie van het ministerie van Buitenlandse zaken.

Het beste advies van Gisella:
“Het meest handige moment voor beslissingen komt nooit, dus je kunt maar beter nu een knoop doorhakken.”

Waar ligt volgens jou jouw toegevoegde waarde?

Vanuit een analytische, menselijke en open blik naar situaties, cijfers, mensen en andere meningen kijken en vervolgens het echte issue durven benoemen en meedenken aan mogelijke oplossingen.

Wat is jouw favoriete hobby en wat vind je er zo leuk aan?

Reizen, dan zie je nog meer verschillende landen, gewoonten, culturen, religies. Ik hou van koken en lekker (uit) eten en reis graag (maar nu even niet).

Leestip: Factfulness – Hans Rosling
“Laat je op een andere manieren naar feiten kijken; boeiend gebracht met veel aansprekende voorbeelden.”

Waarom ben je lid geworden van KPS?

Een handige manier om vakinhoudelijk bij te blijven op pensioengebied en mensen tegen te komen met eenzelfde interesse. Ik heb pas enkele bijeenkomsten, maar alles met betrekking tot verschillende gezichtspunten inzake het nieuwe pensioencontract vind ik interessant.

KPS-leden kunnen contact met Gisella opnemen over governance vraagstukken.

 

Maak ook kennis met andere (nieuwe) leden van KPS