KPSLancering website Onsnieuwepensioen.nl


25-08-2022

Website voor publiek over voorgenomen nieuwe pensioenregels

Vanaf 25 augustus kunnen Nederlanders op de website Onsnieuwepensioen.nl informatie op hoofdlijnen vinden over de voorgenomen nieuwe regels voor pensioen. Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan, gaan deze regels naar verwachting per 1 januari 2023 in. De Wet toekomst pensioenen is een uitwerking van een breed pakket van afspraken tussen het kabinet en sociale partners uit 2019. De Wet toekomst pensioenen is dus nog in behandeling. In september buigt de Tweede Kamer zich over de voorgenomen wetswijziging. De nieuwe regels voor pensioen kunnen dan ook nog wijzigen.

De website is opgezet door vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel is dat mensen duidelijke en begrijpelijke informatie kunnen vinden over wat er gaat veranderen.

Home | Ons nieuwe pensioen

Communicatiemiddelen voor professionals

Naast deze website is er speciaal voor professionals een set aan communicatiemiddelen beschikbaar via de website Werkenaanonspensioen.nl. De toolkit voorziet informatie over de definitie van pensioen, de aanleiding voor de nieuwe pensioenregels, wat er verandert en wat er blijft. Per onderwerp zijn verschillende middelen beschikbaar om mensen te informeren, zoals factsheets, animaties, artikelen en infographics. Organisaties kunnen deze gebruiken in communicatie naar medewerkers zoals nieuwsbrieven, presentaties of magazines.

Werken aan ons Pensioen

Bron: SZW