KPSBerry van Sonsbeek

 

KPS-deelnemer sinds 19-04-1996  bestuurslid vanaf september 2019
Werkzaam bij Zwitserleven
Functie Pensioenfondsbestuurder | Actuaris | Pensioenspecialist
Interview door Bestuurslid Mark Bakker

Op dringend advies van zijn toenmalige baas werd Berry van Sonsbeek lid van KPS. Die gaf aan dat het een ideale mogelijkheid was om te netwerken, contact te krijgen met consultants en adviseurs en geïnformeerd te worden over actualiteiten in de sector.

Ook toen al was het belangrijk voortdurend kennis up-to-date te houden én uit te wisselen. Zwitserleven stelde dat als randvoorwaarde om goed te kunnen functioneren.

Waarom kom je naar KPS en wat zoek je precies?

In het begin kwam ik veel kennis halen als jonkie. De laatste jaren vind ik het  erg leuk om kennis te brengen en mensen met elkaar te verbinden. Vooral vanuit mijn brede achtergrond, interesse en ervaring geniet ik van het netwerken en het kennisdelen.

Ik vind de breedte en de mix van kennis / ervaring erg leuk bij de KPS-bijeenkomsten. Uiteraard zie ik wel uit naar bijeenkomsten waar we als leden elkaar weer kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor het onderhouden van de persoonlijke contacten. Het voordeel van een webinar is wel dat je zonder reistijd in de gelegenheid wordt gesteld kennis met elkaar te delen, en eerlijk gezegd komt dat met een volle agenda soms best wel goed uit. In algemene zin vind ik het zeer positief dat we er als KPS in slagen vaak goede inhoudelijke sessies te organiseren met leuke en goede sprekers.  En laat ik eerlijk zijn, het feit dat je als actuaris met de sessies ook PE-punten kunt halen bij het AG, maakt het extra interessant. Dat is een mooie bijvangst.

Ben je actief in werkgroepen?

Jazeker, ik heb in diverse werkgroepen gezeten, maar moest vanwege de tijd meer focus aanbrengen, omdat ik teveel interesse had voor de KPS onderwerpen. Ik ben het meest actief en betrokken geweest bij Toekomst Pensioen, Communicatie en Zorgplicht. Erg leuk en gaaf om dit te doen. Ook Beleggingen hebben mijn bovenmatige interesse. Helaas heb ik wat minder tijd en moet ik prioriteiten stellen.

Heb je voorkeur voor studiebijeenkomsten of webinars?

Eigenlijk heb ik een voorkeur voor studiebijeenkomsten vanwege de verbinding, maar bij webinars is het wel fijn dat je niet hoeft te reizen, even snel digitaal aan kan schuiven en chatten etc. Beide vormen zijn interessant voor mij.

Wat vind je van de ontwikkeling van KPS?

De club heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ooit was het een introverte en exclusieve groep met een ballotagecommissie, maar dat is volledig gedraaid. Iedereen kan zijn of haar ei kwijt en er heerst een open en transparante cultuur. Het is een fantastische club met gedreven mensen en respect voor een ieders mening. Het bestuur heeft er hard aan getrokken en ik ben blij dat ik ook mijn steentje mag bijdragen.

Heb je een tip?

Behoud de goede positieve vibe, laat je als KPS-er zien en horen en blijf oog houden voor de leden, ook tijdens de studiebijeenkomsten! Een fileborrel werkt altijd goed!

 

meer interviews lezen? kijk op Jubilerende leden in de spotlights