KPSBianca Wateler

KPS deelnemer sinds maart 2011
Werkzaam bij DURF financieel planners
Functie partner en financieel planner
Interview door bestuurslid Mark Bakker

Bianca is in ons jubileumjaar (2021) al weer 10 jaar lid van KPS. In haar dagelijkse praktijk helpt zij werknemers – in opdracht van hun werkgever – bij de individuele financiële planning.

Destijds is Bianca via Helen Heijbroek enthousiast gemaakt toen zij bij PwC werkte. Helen nodige haar als introducé uit om mee te gaan naar een KPS congres en heeft zich daarna ook aangesloten. Inmiddels is Bianca bestuurslid bij KPS met Financial Planning in de portefeuille.

Uitwisseling van kennis en ervaringen

Bianca is van origine actuarieel analist en heeft jaren gewerkt als consultant op het gebied van collectieve pensioenen. En nu dus als financieel planner. Zij vindt het leuk om mensen te leren kennen en kennis en ervaringen uit te wisselen. KPS is daar een mooi platform voor.

Momenteel is zij actief  in de werkgroep Communicatie. En heeft tevens deelgenomen aan de werkgroepen Ondernemer en Innovatie & Financial Planning. Deze laatste werkgroep is deels opgesplitst in Financial Planning waar haar collega, Andrea Middel, voorzitter is.

Ideale combi: seminars & webinars

Bianca vindt online sessies altijd handig en reuze makkelijk, maar ze gaat toch graag naar fysieke meetings toe. “Je spreekt altijd weer andere mensen en hoort en ziet toch meer. Ik wil graag mensen ontmoeten en kies daarom voor 50% seminars en 50% webinars. Er blijft toch wel veel vraag naar webinars door reistijden en werkdruk, maar hybride varianten zijn ook denkbaar. Hierbij denk ik aan aan fysiek combineren met live streamen (passief) als via Teams (actief).”

Diversiteit neemt toe binnen KPS

Door de jaren heen zag Bianca een mooie en frisse ontwikkeling op het gebied van diversiteit. Niet alleen wat betreft de mix van mannen en vrouwen, jong en oud, maar ook van achtergrond en disciplines. Vroeger was het in haar beeld een elite groepje met een ballotagecommissie en een homogene achtergrond.

KPS is nu laagdrempelig, breed vertegenwoordigd en vernieuwend.

Tip van Bianca

“Ik zou het “smoelenboek” van de KPS leden wel meer aandacht willen geven. Het is altijd leuk om gezichten te herkennen en iets te lezen over ieders achtergrond. Hiermee kunnen we KPS nog meer zichtbaarheid geven en elkaar onderling beter vinden. Nu moet je inloggen voordat je de leden kunt vinden en via LinkedIn kom je pas bij de foto’s.”